حضور شستا در بازار سهام، شفافیت و رونق به همراه دارد

بسیاری از کارشناسان معتقدند که عرضه اولیه سهام شستا در بازار سهام، پیامدهای مثبتی برای بازار و اقتصاد کشور خواهد داشت.

دکتر محمدرضا مرادی، مدیرعامل شرکت توزیع دارو پخش در گفتگوی کوتاهی با صدای بورس، در پاسخ به این پرسش که حضور شستا در بازار سهام چه معنایی دارد، به برخی از پیامدهای بورسی شدن این هولدینگ اشاره کرده است که در ادامه می خوانید.

۱- از منظر اقتصاد کلان:

شستا به عنوان بزرگترین هولدینگ چندرشته ای کشور،  نقش انکارناپذیری در تولید ناخالص ملی و سهم قابل توجهی در اقتصاد کلان کشور دارد. حضور شستا به معنی تامین سرمایه از یک طرف و رونق بیشتر و تزریق امید به بازار سرمایه از طرف دیگر در شرایط امروز اقتصادی کشور است.

۲- از منظر ارتقا شفافیت:

حضور در بازار بورس مساوی است با شفافیت کامل و نشان از تحقق وعده جناب دکتر رضوانی‌فر مبنی بر شفاف‌سازی شستا و شرکت‌های تابعه آن است که فرآیند آن از شرکت‌های تابعه شروع شد و امروز با عرضه سهام شستا به اوج خود می‌رسد و همین موضوع یعنی تحقق ۱۰۰ درصدی شعار شفافیت جناب وزیر محترم تعاون مبنی بر اینکه "ما شفافیت را فدای موضوعات نمی‌کنیم".

۳- از منظر توسعه نظارت همگانی و عمومی:

تاکنون شستا و شرکت‌های تابعه این هولدینگ تحت نظر سازمان بازرسی کل کشور و سایر نهادهای نظارتی بوده‌اند و حضور شستا در بورس مساوی است با شفافیت در آیینه جامعه. شستا با عرضه سهام خود، حالا خود را در معرض عموم و قضاوت تک‌تک اعضای جامعه قرار می‌دهد و گزارش عملکرد خود را در دسترس عموم از طریق شفاف‌ترین و قابل اعتمادترین راه ممکن یعنی بازار سرمایه قرار می‌دهد. همان‌طور که سازمان‌ تامین اجتماعی متعلق به جامعه کارگری و عموم جامعه است، شستا هم رسالت خود را در بستر نظارت عموم جامعه به انجام خواهد رسانید.

۴- از منظر بازار سرمایه:

کمک به بزرگ شدن و اعتبار بیش از پیش بازار سرمایه خصوصا در شرایط رکود امروز، اولین پیغام حضور شستا در بازار بورس است. حضور شستا در بورس به معنای حضور بخش قابل توجه اقتصاد کشور در بازار سرمایه و کمک به رونق و تکاپوی بیش از پیش سهامداران و گردش این بازار خواهد بود.

۵- از منظر مشارکت مردم:

بورس همواره به معنی گسترش سهامداران از تعدادی معدود به میلیون‌ها سهامدار است. سهامدارانی از دل مردم. برگزاری مجامع نیز با هدف مشارکت و هم‌فکری مردم و سهامداران در تصمیمات آتی است. بنابراین حضور بزرگترین هولدینگ کشور در بازار سرمایه، معادل حضور بخش قابل توجهی از مردم و مشارکت در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌های این نهادِ از این پس مردمی است.

۶- از منظر تامین منابع مناسب برای سازمان تامین اجتماعی:

به هر حال سازمان تامین اجتماعی، یک نهاد مردم نهاد و با هدف خدمت به بزرگترین بخش جامعه یعنی بیمه‌شدگان، شکل گرفته است. اطمینان از تامین همیشگی منابع و تقویت منابع در اختیار، تضمینی است برای پاسخ‌دهی به بخش بزرگ جامعه. یکی از مطمئن‌ترین و در عین‌حال منطقی‌ترین راه‌های تامین منابع، از طریق بازار سرمایه است که شستا باقدمت و اعتبارش، منابع قابل اتکایی را برای سازمان بالادستی خود ایجاد خواهد کرد.

۷- از منظر ارتقا عملکرد و مسئولیت‌پذیری:

به هر حال پاسخ‌دهی به جامعه سهامداران مردمی علاوه بر پاسخ‌دهی به چند نهاد بالادستی از جمله سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، مسئولیت تک‌تک ارکان شستا را چندین برابر می‌کند. از این پس تک تک سهامداران عملکرد شستا را رصد و بابت آن پاسخ منطقی خواهند خواست. این موضوع خود به خود باعث احساس مسئولیت بیشتر و تلاش در جهت توسعه و بهبود عملکرد فردی و سازمانی شستا خواهد شد. بنابراین توسعه مدیریتی و ارتقاء عملکرد، با این مسئولیت سنگین، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

کد خبر 412491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =